De organisatie telt af: nog maar 4 dagen tot Festival Aangeschoten Wild!

Met optredens van onder anderen OIJ, Radio Eliza en Maartje & Kine. Vrijdag 31 maart gaat alweer de negende editie van Festival Aangeschoten Wild los! Verspreid over een buitenterrein en vier unieke zalen staan meer dan 30 muziek- en cultuuracts. Voor iedereen wat wils, zegt organisator Wietske: “De grote diversiteit aan artiesten en acts, gecombineerd met een goede sfeer, een nieuw podium en een nieuwe terreinindeling maken Festival Aangeschoten Wild ook dit jaar weer een evenement dat je niet wilt missen!”

27 maart 2017 | Persbericht | Bram

Festival Aangeschoten Wild, al jaren niet meer weg te denken uit de Delftse cultuuragenda, biedt een podium aan opkomend en lokaal talent. “We willen onze bezoekers graag verschillende vormen van cultuur laten ontdekken,” vertelt Wietske. “Dit doen we met een nieuwe terreinindeling waarmee we bezoekers uitdagen om het hele terrein en alle zalen te verkennen.” Zo krijgt het cultuurpodium – Schietheater gedoopt – dit jaar voor het eerst een eigen zaal. Daarnaast verschijnt er dit jaar op de binnenplaats van het festival de vuurplaats. Knus rond een aantal vuren kunnen bezoekers hier genieten van akoestisch gitaarspel. Om het kampvuursfeertje compleet te maken kunnen festivalgangers zelf ook mee jammen.

De avond wordt gevuld met tal van acts, verspreid over de vier zalen van het festivalterrein. Dit jaar treedt onder andere de indierock- en popband Radio Eliza op en zetten ze, net als Knarsetand met een unieke combinatie van elektronica, punk en ska, de zaal op z’n kop. De laatste vier artiesten in de Muziekfabriek – de zaal met de hoogste capaciteit – zijn dit jaar voor het eerst DJ’s, waaronder OIJ. Het muziekaanbod is echter breder: van jazz tot hardrock en van funk tot ska, het is allemaal te vinden op Festival Aangeschoten Wild. “Andere vormen van cultuur staan ook centraal op ons festival!” vertelt Wietske. “Zo staan Maartje & Kine, artiesten die ook al op de tweede editie van Festival Aangeschoten Wild stonden, opnieuw op het toneel.” Daarnaast brengt onder andere ook acteur en muzikant Tom Strik een bezoek aan het festival en zal er live kunst gemaakt worden door Joost Zwanenburg. Kortom een divers en uitgebreide programmering waarbij veel te ontdekken valt!

Festival Aangeschoten Wild is op 31 maart van 15:30 – 02:00 op Lijm & Cultuur aan de Rotterdamseweg in Delft. Kaarten zijn nog tot en met 30 maart op www.aangeschotenwild.com verkrijgbaar voor maar €14,-. Op de festivaldag zelf worden ook aan de deur nog enkele kaarten verkocht.