Negende editie van Festival Aangeschoten Wild succesvolle opening van het festivalseizoen!

Met optredens van onder andere Maartje & Kine, Radio Eliza en Geck-o. Afgelopen vrijdag ging alweer de negende editie van Festival Aangeschoten Wild van start. De organisatie kijkt terug op een geslaagd festival: “De weersvoorspelling was goed en op een korte regenbui na was het een prachtige dag met gave optredens, een goede sfeer, en enthousiaste artiesten, bezoekers en vrijwilligers” vertelt organisator Wietske. Met Festival Aangeschoten Wild is het festivalseizoen met een klapper geopend!

4 april 2017 | Persbericht | Wietske

Half 4 ging het festival los en werd er in het Jachthuis afgetrapt door opkomend Delfts talent. Kort daarna openden ook het Schietheater – het nieuwe cultuurpodium – met cabaret en dans en de Muziekfabriek, het grootste podium ven het festival, met Princeton. Later op de dag gingen de bezoekers los op Dr Justice & The Smooth Operators, Radio Eliza en Knarsetand. “De artiesten trokken veel bezoekers naar de zalen,” vertelt Wietske, “en door het lekkere weer waren er ook buiten veel mensen te vinden.”

Van tevoren kondigde de organisatie al grote veranderingen in de terreinindeling en de line-up aan. Zo sloot de Muziekfabriek af met een DJ programmering bestaande uit onder andere Geck-o en OIJ, was op het terras een vuurplaats met marshmallows en akoestische muziek en kreeg het cultuurpodium een eigen zaal. “Alle veranderingen waren een groot succes!” vertelt Wietske. “De DJ programmering trok veel bezoekers en ook de vuurplaats was de hele avond druk bezocht.” In het Schietheater zorgden twee dansoptredens van HALTE 6 met tussendoor een lezing over dans door Emmeline Mooij voor een unieke ervaring waarbij bezoekers met andere ogen naar dans leerden kijken. Ook zorgde het duo Maartje & Kine, dat al eerder op het festival heeft gestaan, met grappige verhalen en hilarische liedjes weer voor een overvolle zaal.

Alle bezoekers hebben genoten van de grote diversiteit aan artiesten op het festival en ook de artiesten zelf hebben laten weten het festival, de backstage en het publiek fantastisch te vinden! “We zijn allemaal erg tevreden met de negende editie van Festival Aangeschoten Wild”, vertelt Wietske. “We kijken uit naar de jubileumeditie in 2018!”

Foto: Eline J. Duijsens