Radio Eliza

Indierock | Pop

Radio Eliza bestaat uit een zestal jonge muzikanten die met catchy hooks en electronische beats een storm van energie de zaal in blazen. Een frisse, inventieve band, die zich niet laat beperken door de grenzen van hun genre. In hun alternatieve popsound zijn invloeden van artiesten als The Wombats, Phoenix en MGMT terug te horen.

11 maart 2017 | Thomas

In 2015 besluiten ze om deel te nemen aan de Amsterdamse Popprijs. Met succes! Tijdens de finale in een uitverkochte Melkweg veroveren ze de harten van zowel jury als publiek. De jury verkondigde: “Ze hebben de sound, ze hebben de songs, ze hebben de toekomst”, en riep Radio Eliza uit tot winnaar.
Begin 2016 kwam de eerste single ‘Kids’ uit. 3FM zei over deze single: “Kids klinkt alsof je ‘m al jaren op de radio hoort: vrolijke indiepop die snel in je hoofd blijft hangen.”
Met deze single werd Radio Eliza in april uitgeroepen tot 3FM Serious Talent. Later die maand volgde de debuut EP ‘Intergalactic Flurny Furby’.
Najaar 2016 ging Radio Eliza mee met de Popronde, waar zij maarliefst twee records braken. Met 45 shows in 40 steden waren zij namelijk niet alleen de meest geboekte band, maar ook de eerste band die alle 40 steden heeft gespeeld.

Muziekfabriek
20:15 - 21:00