Wakki

Funk

Wakki is een zespersoons jazzfunkformatie uit Delft die de energie van funk en de vrijheid van jazz combineert met elementen uit verschillende andere genres, waaronder rock, reggae, disco, wereldmuziek, drum&bass, afrobeat, hiphop en meer.

13 maart 2017 | Thomas

Na ontstaan te zijn uit een jamsessie als viermansformatie, resulteerde een repetitieweekend in de zomer van 2015 spontaan in de zelfgeproduceerde EP “Lunch” met nummers over onder andere de levensloop van een “Panini”, een “Hot&Spicy”pizza en dansbare “Scrambled Eggs”. Saxofoon en percussie werden aan de band toegevoegd, nieuw materiaal werd geschreven, een crowdfundactie om een album op te nemen slaagde met 120% en in april 2016 ging de band de studio in. Het debuutalbum “Tektonics” verschijnt 7 oktober 2016 op CD en streamingdiensten en met een aantal videoclips op YouTube.

De muziek van Wakki spreekt veel mensen aan doordat er verschillende genres in terugkomen. Voor iedereen is er iets herkenbaars, of dat nu Snarky Puppy, James Brown, Pink Floyd, Avishai Cohen, Bob Marley, Led Zeppelin of Santana is. Wakki is een avontuur waar je naar kunt luisteren en tegelijkertijd op wilt gaan bewegen, waar complexe ritmes op een dansbare manier worden neergezet met verhalende thema’s en waar muzikale vrijheid in nummers ervoor zorgt dat elk optreden anders is.

Jachthuis
18:20 - 19:10