Festival Aangeschoten Wild 2018
 

De jacht naar talent: FAW bezoekt Song van het Jaar 2017

Elk jaar doen talloze nieuwe artiesten hun intrede in de muziekwereld. Maar hoe vind je tussen al deze artiesten de vetste opkomende acts voor je festival? Gelukkig zijn er genoeg mogelijkheden om ze te ontdekken. Zo biedt 3voor12, het poppodium van de VPRO, jaarlijks de Popronde waaraan 120 artiesten deelnemen in ruim 40 steden. Ook het festival Song van het Jaar met in de line-up artiesten die in 2017 hun doorbraak maakten is een goede plek om acts te zoeken. De organisatie van FAW 2018 bezocht dit festival om talent te spotten.

12 februari 2018 | Exclusief, Nieuwsbrief | Arent

De festivalavond in Tivoli-Vredenburg werd afgetrapt met Figgie. Lekkere Nederlandstalige indierock die net-toch-niet-helemaal mainstream is. We vielen aardig op in onze lichtblauwe commissietruien en werden al gauw aangesproken. Het stel waarmee we in gesprek waren bleek uit Delft te komen, en al snel leek het erop dat we twee bezoekers extra hebben voor FAW 2018! Daarna gingen we door naar rapper Jairzinho, waar we ons wat oud voelden tussen het puberende publiek.

Na een kort bezoek aan Dave Budha begaven we ons naar Tamino, waar de zaal al gauw stilviel door Tamino zijn fenomenale stem en gevoelige liedjes. Tijdens het avondeten trotseerden we de eerste decembersneeuw voor een bezoek aan de dichtstbijzijnde McDonalds. We kwamen terug in een stampvolle zaal voor zangeres Naaz. Met haar jonge charme en prachtige stem overviel ze het publiek met een overload van haar ‘quirkpop’. Wij waren onder de indruk. Nog meer onder de indruk raakten we bij Warhaus, zanger Maarten Devoldere van de Belgische band Balthazar. Met zijn eigenwijze en ietwat illustere muziek betoverde hij de zaal.

De voorlaatste act was de soulvolle Jacob Banks, wiens carriere het afgelopen jaar écht in de stroomversnelling is geraakt. En dat terwijl hij pas op 20-jarige leeftijd is begonnen als artiest! Meer hoeven we er niet over te zeggen.

De avond eindigde voor ons met een spetterend optreden van Poprondeband EUT. Die hadden we al eens gezien, maar toch wisten ze ons weer te verbluffen met hun eigenwijze 90s pop. Met aanstekelijke hits als ‘Supplies’ en ‘Dusty Old Me’ zetten ze weer een fantastische show neer. Het bezoek aan festival Song van het Jaar was een avond vol goede muziek door kleinere en grotere namen en nu-al-parels en parels-in-spe. Kortom, genoeg opkomend talent. Wellicht is een van deze acts wel terug te zien op FAW 2018!