Festival Aangeschoten Wild 2018
 

Een zomer om van na te genieten

Tijdens de festivalspecial deze zomer hebbben we je bijgepraat over de grote en kleine festivals die toen te wachten stonden. Nu de blaadjes van de bomen vallen, blikken we terug met Laurens Oostwegel (Programmeur Cultuur bij FAW 2017. Hij bezocht dit jaar zowel Lowlands als Down The Rabbit Hole (DTRH).

19 november 2017 | Exclusief, Nieuwsbrief | Bram

Laurens, obvious eerste vraag: hoe waren de festivals?
“Als eerste ben ik naar DTRH geweest. Dit festival begon direct na mijn laatste tentamen, dus mijn vakantie was wat dat betreft wel meteen gestart! Vanaf het treinstation voel je je meteen in een andere wereld waarin iedereen vrolijk is en zin heeft in het weekend!”

In de festivalspecial is DTRH niet genoemd. Wat voor festival is het ongeveer?
“Down The Rabbit Hole is een meerdaags festival voor 20.000 mensen met muziek en vooral veel cultuur. Overal op het festival zijn de gekste dingen te doen, zoals bijvoorbeeld het vlottenbouwen of een themafeestje voor maar 100 man. Daarnaast is het eten heel goed; je gaat er echt heen voor de beleving van dé festivalsfeer.”

Met wie ben je naar DRTH geweest?
“Ik ging met een groep vrienden uit Maastricht. We zien elkaar niet heel erg vaak, maar daarom is het des te leuker om met z’n allen naar een festival te gaan. Een aanrader voor FAW-liefhebbers overigens!”

Daarnaast ben je ook nog naar Lowlands geweest. Wat is het verschil tussen Lowlands en Down The Rabbit Hole?
“Er is een aantal belangrijke verschillen. Ten eerste is Lowlands natuurlijk veel groter met meer dan 50.000 bezoekers. Ten tweede is Lowlands een echt muziekfestival met een andere sfeer. Er zijn veel meer mensen die puur voor de muziek komen en er worden veel meer soorten muziek gespeeld, zoals Drum-‘n-bass en techno.”

Wat was het vetste op Lowlands?
“Het optreden van The Editors was heel erg tof. Door de regen dook iedereen bij elkaar en werd er van de regenjassen een grote ‘paraplu’ gemaakt. Díe sfeer, gecombineerd met die muziek, maakte het een uniek moment. Ook was het heel vet om Maartje & Kine te zien in een grote show, want ook tijdens Lowlands was het helemaal vol!”

Lijkt Festival Aangeschoten Wild meer op Lowlands of op Down The Rabbit Hole?
“Wat Down The Rabbit Hole en Festival Aangeschoten Wild typeert is de kleinschaligheid en het ontdekken, waardoor een specifieke sfeer ontstaat. Verder is op zowel DTRH als FAW veel cultuur te vinden, dus wat dat betreft Down The Rabbit Hole.”