Festival Aangeschoten Wild 2018
 

Festival Aangeschoten Wild 2016, succesvolle aftrap van het Delftse festivalseizoen

Delft, 29 maart 2016  – Afgelopen donderdag ging de achtste editie van Festival Aangeschoten Wild van start. Organisator Irene kijkt terug op een succesvolle dag: "Ondanks een bewolkte start was het weer een prachtige dag, met gave optredens, een goede sfeer, en enthousiaste artiesten, bezoekers en vrijwilligers." Voor iedereen bracht Festival Aangeschoten Wild de eerste festivalkriebels van het seizoen met zich mee.

29 maart 2016 | Persbericht | Commissie

In de middag stroomde het terrein al vol en werd er in het Jachthuis afgetrapt door opkomend Delfts talent. Al snel volgde ook de opening van de Muziekfabriek, het grootste podium van het festival, met Breaking Levees en het Cultuurpodium met klassieke muziek van Krashna Musika. Later op de dag werden de daken eraf geblazen door Project Bongo, HeavyLight en Raise the Ace. “Alle acts trokken volle zalen,” zegt Irene, “en vooral de cultuurtent zat bomvol met enthousiastelingen.”

Eerder kondigde het festival al een grote primeur aan: het cultuur-uur. Een uur lang werd het hoofdpodium, de rest van de dag bestemd voor muziek, omgetoverd tot een cultureel hoogtepunt. “Dit was een groot succes!” vertelt Irene. “Herman in een bakje Geitenkwark heeft voor een volle zaal een geweldig en interactief optreden neer gezet, dat erg in de smaak viel bij de festivalgangers.” Op het Cultuurpodium sprak Leo Blokhuis over de geschiedenis van de moderne muziek. De hele zaal hing aan zijn lippen. Ook de Gestampte Meisjes stonden in een volle cultuurtent en hebben de naam van hun voorstelling in ere gebracht. Zonder schaamte durfden ze veel issues aan te snijden die ook in Delft soms nog taboe zijn.

Het Jachthuis werd dit jaar rockend afgesloten door Drive Like Maria. De Likt bracht daarna, in de Muziekfabriek, met hun energieke hiphop de achtste editie van Festival Aangeschoten Wild tot een knallend einde. De organisatie van het festival maakt tot slot nu al de datum voor komend jaar bekend. “Op vrijdag 31 maart 2017 zal Festival Aangeschoten Wild voor de 9e keer los gaan”, zegt Irene “vergeet het niet nu al in je agenda te zetten!”.