Festival Aangeschoten Wild 2018
 

Geslaagde tiende editie van Festival Aangeschoten Wild

Met optredens van onder anderen HUN, Avi on Fire en LAKSMHI

Afgelopen vrijdag vond de tiende editie van Festival Aangeschoten Wild plaats op het prachtige industriële terrein van Lijm & Cultuur. De organisatie kijkt terug op een geslaagd festival: “er werd volop genoten van de prachtige dag bomvol muziek, cultuur- en dansoptredens. Er was voor ieder wat wil(d)s” vertelt organisator Simon. Honderden enthousiaste bezoekers bezochten de tiende editie van het festival in Delft.

21 mei 2018 | Persbericht | Simon

Iets na drie uur ging het festival los en werd er in het Jachthuis afgetrapt door de Delftse band The Solo Project van Stichting Popoefenruimten Delft en Sultan, de winnaar van de bandcontest van studentenvereniging Sint Jansbrug. Dit past perfect bij de visie van de organisatie dat aanstormend lokaal talent de kans krijgt om op een professioneel podium te spelen. Een uur later opende ook het Schietheater met (klassieke) muziek en de Muziekfabriek, het grootste podium ven het festival. Simon toonde zich rond etenstijd al een tevreden man: “het grotere en sfeervolle buitenterras zorgt net zoals het vernieuwde Schietheater voor vele vrolijke gezichten”. Ook het Jachthuis kreeg deze tiende editie een nieuwe plek op het terrein. Bezoekers genoten daar van het gitaargeweld van Certain Animals, de aanstekelijke garage rock van de Haagse band The Hazzah en een ijzersterk optreden van PEER.

Delft Fringe Festival

Het vernieuwde en huiselijke Schietheater bood deze editie plaats aan dans, intieme muziek en een prachtige expositie. Voor organisator Simon viel het optreden van Jamila Faber in het bijzonder op: “Jamila bracht met haar ouderwetse overheadprojector en gesneden papierwerk humoristische verhalen tot leven onder begeleiding van de diepe stem van Rocco Hueting (toetsenist van de Staat – red.)”. Naast de diverse acts in het Schietheater koos de organisatie er deze tiende editie bewust voor om het muzikale cabaretduo HUN midden op de avond op het hoofdpodium te laten spelen. Het succesvolle cultuuruur, dat mede mogelijk werd gemaakt door Delft Fringe Festival, bewees de bijzondere combinatie van muziek- en cultuur op Festival Aangeschoten Wild. “We zijn ontzettend blij dat samenwerkingen met andere Delftse cultuurorganisaties deze editie opnieuw leiden tot een nog sterkere programmering”, vertelt Simon trots. Verder was er deze tiende editie weer genoeg op het terrein te doen: van circus- en djembé-workshops tot een schiettent, een graffitimuur en een bellenblaasfiets op het buitentterrein.

Gastoptreden bij Avi On Fire

In de Muziekfabriek speelden later op de avond Avi on Fire, TRAUDES en LAKSHMI. Die eerste twee verrasten publiek en organisatie door spontaan een nummer samen te doen. Enthousiaste reacties waren er eveneens toen LAKSHMI de zaal betoverde met haar stem. De jonge zangeres gaat volgend seizoen het theater in en werd toevallig vrijdag genomineerd voor een Zilveren Notekraker. KD Soundsytem uit Haarlem sloot de avond even na middernacht af. De bijzondere en energieke combinatie van reggae, afro-beats en dance bracht de Muziekfabriek in beweging: stilstaan was zeker geen optie!

Twee maanden langer wachten

Door de verplaatsing van Festival Aangeschoten Wild van eind maart naar medio mei moesten de vele trouwe bezoekers en vrijwilligers twee maanden langer wachten op het festival. Dat wachten was het gezien de reacties meer dan waard: “Naast de bezoekers spraken ook artiesten hun bewondering uit voor de aankleding en  combinatie van vele genres op het festival”, zegt Simon. “Deze tiende verjaardag stimuleert ons om verder vooruit te kijken en na te denken over de komende jaren. Op naar een nieuw jubileum; tot volgend jaar?!”.