Festival Aangeschoten Wild 2018
 

Ontmoet de vrijwilligers: ontvangstcomité

Elk jaar staan er weer toegewijde mensen aan de poort die de festivalbezoekers enthousiast verwelkomen. Het gilde (groepering mensen uit verschillende jaarlagen) Bamb is dan ook elk jaar aanwezig om bezoekers te voorzien van polsbandjes en blijdschap. Wout en Noortje van het gilde beantwoorden een aantal vragen:

6 mei 2018 | Exclusief, Nieuwsbrief | Simon

Jullie hebben altijd wel mooie jasjes aan, waar komen die vandaan?

“Geen idee eigenlijk, we hebben ze een tijdje geleden aangeschaft voor ons lustrum. We hebben speciaal stof gekocht op de Haagse stoffenmarkt. Maar ze zijn wel toepasselijk voor FAW, met dat flamingoprintje.”

Jullie staan dus meestal aan de poort. Heb je wel eens last gehad van vervelende bezoekers?

“Nee eigenlijk nooit. Iedereen is heel lief. Soms wat geklaag over de kou of te strakke bandjes. Maar dat lossen we dan op met Glühwein. Dit jaar is het festival gelukkig in mei, dus het zal wel een stuk warmer zijn.”

Liever muziek, of liever cultuur?

“Toch wel muziek denk ik, ik hou er wel van om lekker te bewegen tijdens een festival. Bij cultuuroptredens zit je meestal wel stil.”

Muziekfabriek of het jachthuis (pop of rock)?

“Toch wel de muziekfabriek denk ik. Ik heb een aantal keer gehad dat ik plotseling in een moshpit stond in het jachthuis, omdat er een metal-bandje stond op te treden. Gelukkig is er dan altijd wel een dansbaar pop-alternatief in de muziekfabriek. Metal is toch niet echt mijn ding.”

Wat vond je het vetste optreden dat je hebt gezien op FAW?

*Wout twijfelt* “Ik denk dan toch Maartje en Kine in 2017. Het was wel een cultuuroptreden. Maar ik vind Maartje stiekem wel knap.”, zegt Wout met een grijns op zijn gezicht.

Noortje komt bij het gesprek staan.

Wat is jullie favoriete wilde dier?

“Een flamingo, epische dieren, met hun hoofden in de grond.” *Noortje kijkt Wout verward aan* “Je bedoelt struisvogels? Wout weet het allemaal even niet meer en neemt een teug van zijn biertje. “Flamingo’s zijn inderdaad episch, instabiel, ijdel en knapper dan andere dieren.”, verbetert Noortje.

Wat zouden jullie nog meer willen zien op FAW?

“Een camping zou tof zijn! En uiteraard een ponypark.”, zegt Wout. Noortje knikt instemmend, “een ponypark is natuurlijk wel de droom.”