Festival Aangeschoten Wild 2018
 

Organisatie FAW2017 in de startblokken

Ready, set, go! Het startschot voor de organisatie van alweer de negende editie van Festival Aangeschoten Wild klonk al voor de zomervakantie. Intussen is de nieuwe groep vrijwilligers volop bezig met de voorbereidingen van het festival.

2 oktober 2016 | Nieuwsbrief | Wietske

Voor een festivalorganisatie misschien ongewoon, maar in de studentenwereld waar Festival Aangeschoten Wild haar wortels heeft is het de normaalste zaak van de wereld: een jaarlijks wisselende organisatie. In mei maakte de tien commissieleden kennis met elkaar en het reilen en zeilen van het festival. Een traject met veel brainstorms en het verzinnen van nieuwe creatieve ideeën volgde. Ondertussen, met nog zes maanden te gaan, worden de nieuwe ideeën tot uitwerking gebracht. Hoog tijd om deze personen eens wat beter te leren kennen dus!

Bernice Hofland (22)
Coördinatie en Planning
“Ik zie het organiseren van Festival Aangeschoten Wild als een leerervaring ter verbreding van mijn studie. Het leren aansturen van een grote groep mensen leer je niet achter de studieboeken! Veel taken zijn afhankelijk van elkaar en daarom hebben we een uitgebreide planning gemaakt. Mijn taak is om hier op toe te zien. Als voorzitter wil ik mensen triggeren om ‘out-of-the-box’ te denken en met nieuwe gekke ideeën te komen. Zo geven we onze editie een eigen draai. Een nieuwe, verrassende sfeer brengen door te spelen met acts of terreinindeling is wat de komende editie speciaal gaat maken!”

Tim Vroomans (20)
Secretaris & Personeelszaken
“In mijn eerste jaar in Delft heb ik de bandcontest op Sint Jansbrug georganiseerd, waarvan de winnaar op Festival Aangeschoten Wild speelt. Hier heb ik gemerkt dat ik het heel leuk vind om me bezig te houden met aanstormend talent en ze de mogelijkheid te bieden om hun kunsten te laten zien. Binnen mijn functie ga ik proberen de gemiddelde Jansbrugger meer bij de organisatie van het festival te betrekken. Zij vormen namelijk de grootste groep van de vrijwilligers die het festival mogelijk maken en we willen samen met hen een festival neerzetten waar iedereen trots op kan zijn.”

Tim van Driel (21)
Geldzaken & Inkoop
“Zelf ben ik drie jaar op rij naar het festival geweest en vond ik het elk jaar weer ontzettend leuk. Door twee goede vrienden die eerdere edities van het festival georganiseerd hebben werd ik geïnspireerd om ook in de FAW-commissie te stappen. Het festival groeit en verandert jaarlijks, wat grote uitdagingen met zich meebrengt. Omdat ik zelf meer een rockliefhebber ben, wil ik met de commissie kijken of we dat genre een grotere rol in de programmering kunnen geven. Samen hebben we veel leuke ideeën en ook dit jaar zetten we weer een fantastische editie neer.”

Maarten van der Leij (21)
Partnerships
“Ik ben in de organisatie gestapt omdat het organiseren van zo’n evenement me een mooie uitdaging lijkt, waarbij ik ook nog het een en ander kan leren. Daarnaast is het festival – hoe cliché het dan ook klinkt – natuurlijk heel erg gaaf! Mijn functie speelt zich vooral achter de schermen af, maar toch zou ik graag een verschil maken door het sponsorbeleid te verduurzamen. Een betere match met partners, die het festival bovendien meerdere jaren blijven steunen, daar ga ik voor!”

Diederik Troost (24)
Fondsen, Exploitanten & Barren
“De laatste vier jaar ben ik altijd naar Festival Aangeschoten Wild geweest en ik vond het elke keer super leuk. Het festival zélf een keer organiseren was dus eigenlijk een logische stap. Het liefst zou ik van Festival Aangeschoten Wild een klein stukje van een andere wereld willen maken. Dit wil ik vanuit mijn functie voornamelijk voor elkaar krijgen door meer aandacht besteden aan het boeken van unieke foodtrucks.”

Coosje Gispen (20)
Grafische vormgeving
“De afgelopen twee jaar vond ik het leukste van FAW om acts te zien waar ik van tevoren niet van wist wat ze in zouden houden. Ook vond ik het altijd al gaaf om te zien hoeveel tijd en energie een groep studenten in het organiseren van dit festival steekt. Nu ik daar zelf deel van uitmaak, wil ik – naast grafisch ontwerp-werk – veel tijd steken in het helpen vinden van cultuuracts die nét dat beetje anders zijn dan de gemiddelde dichter of cabaretier. Ik hoop dat we daarmee nóg meer mensen enthousiast kunnen maken om niet alleen op Festival Aangeschoten Wild, maar ook daarbuiten meer culturele activiteiten te ondernemen.”

Wietske Beers (21)
Marketing & Communicatie
“Ik heb altijd iets gehad met het organiseren van evenementen en zo’n groot evenement als Festival Aangeschoten Wild is een kers op de taart. Naast dat ik graag wilde leren wat er nou allemaal achter de schermen speelt van een festival wilde ik ook graag mijn steentje bijdragen aan één van de grotere, volledig door studenten georganiseerde evenementen in Delft. In mijn functie wil ik zoveel mogelijk muziek- en cultuurliefhebbers in Delft en omstreken bereiken en naar het festival trekken. De komende editie van het festival wordt er natuurlijk weer een die je niet mag missen!

Sanne Telder (19)
Locatie & Aankleding
“Op de middelbare school heb ik al veel shows georganiseerd. Toen ik voor het eerst Festival Aangeschoten Wild zag wist ik al dat ik ook een editie wilde organiseren. Dit is weer een stap groter dan wat ik tot nu toe gedaan heb. Ik wil proberen mijn ideeën over hoe een festival eruit ziet te realiseren op Lijm & Cultuur. Op meerdere plekken wil ik net dat extra dingetje neerzetten of ophangen waardoor de surprise-factor omhoog gaat. Het lijkt me gaaf als ik voor elkaar kan krijgen dat mensen met een gevoel van “wauw” naar huis gaan en nog dagen terugdenken aan hoe gaaf het festival was.”

Laurens Oostwegel (20)
Programmering Cultuur
“Festivals zijn zeg maar echt mijn ding. Wat Festival Aangeschoten Wild extra leuk maakt is dat het een festival van Sint Jansbrug is en dus wordt neergezet door alleen studenten. Ik denk dat het vooral binnen ons team belangrijk is om door goede samenwerking en afstemming van verschillende functies tot één goed resultaat te komen. Dat een artiest op de plek staat waar die zich thuis voelt, maar ook dat elke artiest de aandacht krijgt die ze verdient door een juiste afstemming tussen grote en kleine muziek- en cultuurartiesten. Mijn doel is om Festival Aangeschoten Wild echt een totaalervaring te maken!”

Thomas van Zeijl (20)
Programmering Muziek
“Ik ben nu twee jaar achtereenvolgens op Festival Aangeschoten Wild geweest, waar ik keer op keer genoot van de geweldige sfeer die er hangt en de grote verscheidenheid aan bands. De mogelijkheid om dit zelf ook neer te kunnen zetten kon ik niet aan me voorbij laten gaan! Het liefst wil ik het festival een grotere bekendheid geven, om zo de komende jaren een flinke groei door te kunnen maken. Mijn bijdrage hieraan zal voornamelijk bestaan uit het leveren van de beste bands die Nederland te bieden heeft, opdat dit jaar het festival een bulderend spektakel zal worden.”