Festival Aangeschoten Wild 2018
 

LAKSHMI

Electronica | Pop

Ze is een frèle, meisjesachtige verschijning. Maar schijn bedriegt; Lakshmi Swami Persaud is een pittige en vastberaden vrouw. Vernoemd naar de godin van de liefde, verpakt ze persoonlijke verhalen in Dark Electric Pop: een mix van poëtische teksten, heftige synths en donkere strijkers. Een soort driehoeksverhouding van Lana del Rey, Warhaus en Massive Attack.

15 maart 2018 | Arent

Al op jonge leeftijd ontwikkelt LAKSHMI een passie voor zingen en muziek schrijven, al zit haar verlegenheid in de weg. Na de havo besluit ze naar de Herman Brood Academie te gaan. Daar had ze niet de ingeving dat ze singer-songwriter wilde worden, maar ze besloot wel dat ze er goed in zou worden. Haar zoektocht naar haar eigen sound was een lange weg. Aanvankelijk speelde ze harde muziek om haar verlegenheid te verbergen, maar realiseerde zich dat dit niet bij haar stem paste.

Op het moment dat ze besluit er helemaal voor te gaan, gaat het hard. Zo staat ze in 2014 in de finale van de Grote Prijs van Nederland en doet ze een jaar later mee met de popronde. Ook neemt ze deel aan De Beste Singer-songwriter van Nederland. In 2016 brengt ze twee EP’s uit, genaamd ‘Come Sin With Me’ en ‘Sinister’. Met goed gevolg; ze wordt uitgeroepen tot 3FM Serious Talent en is diverse malen te gast bij De Wereld Draait Door, 3FM en NPO Radio 2. Ze staat in de spotlight op Paaspop, Festival Mundial, het Songbird Festival en diverse bevrijdingsfestivals.

Muziekfabriek
21:30 - 22:30