Festival Aangeschoten Wild 2018
 

Mark Opfer

Kleinkunst

Misschien ken je het concept flow, of, in the zone zijn. Je bent bijvoorbeeld aan het basketballen en opeens raak je alle schoten. Dat is één van de heerlijkste gevoelens. Improvisatie is een goede manier om flow op te roepen, in het moment zijn. Door dat je als publiek kijkt, niet naar een reproductie van een kunstwerk, maar naar de (eenmalige) productie van een kunstwerk word je zelf ook in het nu gezogen. Mark Opfer en zijn muzikant William presenteren op Festival Aangeschoten Wild een improvisatieshow zoals nog niet eerder te zien was!

2 mei 2018 | luda

Als afstudeerproject heeft Mark Opfer het gedicht geschreven, genaamd ‘BOB, het vuile werk’. Hij trad hier voor het eerst mee in een restaurant waar de eigenaar het voorstelde om het onder begeleiding te doen van een muzikant. Zo is de succesvolle samenwerking tot leven gekomen tussen Mark en William.
Toen het het einde van het gedicht in zicht kwam, hebben Mark en William opgetreden op het Fringe Festival Delft met een tekst over een ex-marinier die niet meer aan het burgerleven kan wennen en William virtuoos improviserend op zijn bas. Deze samenwerking smaakte naar meer en naar iets nieuws en zo is de improvisatieshow ‘The Journey to the Perpetual Now’ ontstaan.
Schietheater
18:55 - 19:15