Festival Aangeschoten Wild 2018
 

TRAUDES

Hip-Hop | Funk | Electronica | Pop

TRAUDES verkent de grens tussen hip-hop, (elektronische) pop en funk. De 7-koppige formatie staat garant voor een energieke liveshow met sterke beats en strakke teksten. Niet verwonderlijk dat ze in 2017 een contract bij Sony Music Entertainment mogen tekenen. Met een succesvolle tour achter de rug en hun debuut-EP op zak zijn ze klaar om de Nederlandse podia te veroveren, waaronder Festival Aangeschoten Wild op 18 mei!

6 april 2018 | Arent

TRAUDES wordt opgericht door frontman Benjamin Traudes wanneer hij op het conservatorium medestudent en producer Loek van der Grinten ontmoet. Ze besluiten een track op te nemen waarbij Benjamin de vocals inzingt. Deze track trekt gelijk de aandacht van de mensen om hen heen. Een samenwerking is geboren. Kort na het uitbrengen van hun track sluit gitarist Cis Kroezen zich aan, waarna ze met zijn drie├źn een aantal demo’s uitbrengen. Kort daarna sluiten ook Max Anglionin (toetsen), Frederieke Kroone (backing vocals), Elian van Buuren (drums) en Bas Veens (bas) aan, waarmee de band compleet is.

Samen nemen ze de debuut-EP ‘CRLS & GRLS’ op die in januari 2018 uitkomt. Op de EP staan rauwe break-up-liedjes met als decor de stad Amsterdam. De succesvolle single ‘BACK DOWN’ heeft tot nu toe al 750.000 streams opgeleverd. TRAUDES staat deze zomer op grote festival als Bevrijdingspop, Appelpop en Concert At Sea. Je gaat nog veel horen van deze band!

 

Muziekfabriek
23:00 - 23:45