Festival Aangeschoten Wild 2018
 

Tiende editie van Festival Aangeschoten Wild volgende week

Met optredens van onder anderen LAKSMHI, KD Soundsystem en Avi On Fire.

Delft | Aankomende week, vrijdag 18 mei, vindt de tiende editie van Festival Aangeschoten Wild plaats. “Het belooft een spetterende editie te worden”, aldus organisator Simon Lut. “Naast de eerder bekendgemaakte namen LAKSMHI, Avi On Fire en KD Soundsystem, zijn nu ook TRAUDES en 45ACIDBABIES bevestigd.” Met de succesvolle mix van muziek, kunst, theater en dans biedt FAW wederom voor ieder wat te beleven.

12 mei 2018 | Persbericht | Simon

Festival Aangeschoten Wild, al 10 jaar niet weg te denken van de Delftse cultuuragenda, biedt dit jaar wederom een podium aan opkomend talent. “Ons doel is om bezoekers in aanraking te brengen met allerlei verschillende stijlen van cultuur en muziek. Zo word je bij het ene podium betoverd door de stem van LAKSHMI, terwijl je bij het andere podium los kunt gaan op de snoeiharde rock van PEER. ”, vertelt Simon. De diversiteit in de line-up zie je ook terug in de genres: KD soundsystem [Afro-carribische EDM] , TRAUDES [Hip-hop], Tony Clifton [Garagerock], Vic Willems [Nederpop], Nachtschade [Blues/Psychedelia], NIKO [indierock].

Ook de cultuuracts staan weer centraal tijdens de tiende editie. “Net zoals in 2016 hebben we besloten om een cultuuract op het hoofdpodium te zetten.”, zegt Simon. Tijdens dit cultuuruur zal het cabaretduo HUN – gepresenteerd door Delft Fringe – hun opvattingen over het leven delen doormiddel van vocale hoogstandjes op muziek, willekeurige onderbrekingen en onverwachte dansmoves. In het Schietheater – het cultuurpodium van FAW – zijn er daarnaast nog talloze andere cultuuroptredens te vinden. Laat je bijvoorbeeld meevoeren door de poëtische trip van SpaceAgePoetry, of verwonder je door Faber Lola, die met ragfijn papiersnijwerk en een ouderwetse overheadprojector hypnotiserende verhalen vertelt.

Het festival vindt dit jaar voor het eerst plaats in het zonnige mei waardoor er ook van alles te beleven is op de binnenplaats van het festivalterrein. “Met een groot terras, verschillende rondlopende acts en meerdere foodtrucks kun je ook buiten heerlijk genieten van het festivalgedruis.”, vertelt Simon

Festival Aangeschoten Wild is op 18 mei van 15:30 – 02:00 op Lijm & Cultuur aan de Rotterdamseweg in Delft. Tickets zijn nog tot en met 17 mei via www.aangeschotenwild.com verkrijgbaar voor maar €14,-. Op de festivaldag zelf worden ook aan de deur nog enkele tickets verkocht.