Programma: SnCulTuur Plein

Expositie

Expo

Ook dit jaar is het werk van verschillende beeldende kunstenaars te bezichtigen op Aangeschoten Wild. Hieronder een korte introductie per kunstenaar.

Remigius

Over de hele wereld hangen musea er vol mee! Prachtige portretten van belangwekkende figuren uit lang vervlogen tijden. Vrijwel altijd in opdracht geschilderd door grote (of kleinere) meesters. De tijd heeft geen vat op hen gekregen, ze zijn verstilde geschiedenis in verf geworden.

Een goed portretschilderij is een tijdloos bezit. Handgemaakt vakwerk, dat met de jaren steeds meer waarde krijgt. Het heeft allerlei verhalen te ‘vertellen’. Wie is de geportretteerde? Waarom hangt het hier? Wie heeft het geschilderd?

Wilt u zo’n tijdloos portret laten schilderen? Van uw geliefde of de oprichter van uw bedrijf? Voor uzelf of voor uw nageslacht? Voor in de vergaderzaal of voor boven de bank? Lees verder, wie weet hangen we over 100 jaar in een museum!

Arianne Kerkstra

Als inspiratiebron voor haar schilderijen staat het menselijk lichaam centraal. Ze schildert naar levend model aangevuld met fotomateriaal. Af en toe maakt ze een uitstapje naar accessoires zoals tassen, schoenen en schildersbenodigdheden. In haar werk maakt ze gebruik van heldere kleuren en duidelijke belijning. Na het opzetten van het werk in houtskool neemt ze de uiteindelijke lijnen over met acrylverf. Na het aanbrengen van de kleurvlakken zet ze evt. overgeschilderde lijnen weer terug. Als ondergrond gebruikt ze katoendoek dat ze bewerkt met acrylverf.

Rene Jacobs

Schildert kleine mensen die zich groot proberen te houden.Vol humor en kleur tekent hij hun woordenloze verhalen op. U kunt zich er tevens van vergewissen dat zijn eigen hoofd al even moedeloos is als de koppen op zijn doeken.