Programma: SnCulTuur Plein

Poezie/workshop

JelmerVanLenteren

Ook zijn er dit jaar op Aangeschoten Wild weer unieke interactieve bezigheden waarbij kunst ter plekke gemaakt wordt. Als eerste is er life-action-visuele-poëzie van Jelmer van Lenteren en komt VerdraaidGoed! afgeschreven PostNL goederen omvormen tot een waar kunstwerk!

Jelmer van Lenteren

 

Zou graag eens om een gedicht heen lopen. Geïnspireerd door het boek “De letter te lijf” is hij bezig van poëzie iets concreets en visueels te maken. Dit kan zowel door woorden een bijzondere plek te geven, als door deze uit te beelden. Zijn recente opmars als workshopgever gaf ons gisteravond het idee om Jelmer aan een tafel op het festival te plaatsen, waar hij samen met langslopende mensen iets zou creëren wat later onthult of geëxposeerd zou worden. De gedichten kunnen voortkomen uit mensen hun lievelingsworden, uit flarden van gesprekken, uit de nu zo hippe Haikus, alles is mogelijk. Het gedicht dat volgt, wordt vervolgens verbeeld, als 3D werk op de PostTafel.

PostTafel

VerdraaidGoed! is een bedrijf dat op massaproductie schaal restafval een tweede leven geeft. De PosTTafel is hiervan een goed voorbeeld: PostNL schrijft in het komende jaar heel wat oude postbuskasten af. VerdraaidGoed! voorkomt dat deze kasten als schroot bij de oudijzer boer terecht komen, door er direct weer bruikbare nieuwe producten van te maken. Van de deuren van de kast maakt VerdraaidGoed! bijvoorbeeld tafelbladframes, die nog verder naar wens van de klant gelegd kunnen worden met verschillende soorten plaatmateriaal. Op het festival zal één van deze oude postbuskasten worden getransformeerd en herrijzing als kunstwerk, dat op het festival zelf in interactie met het publiek zal ontstaan. Kijk voor meer informatie over de verschillende VerdraaidGoed! producten en projecten op hun website