Programma: StuD Zaal

Electric AlleyCat

Electricalleycat

Electric AlleyCat is een eigenzinnig ElectroRock trio uit Amsterdam en Utrecht. Sinds 2008 laat de band luidruchtig van zich horen en zoekt daarbij de grensgebieden tussen electro, techno, metal en rock.

De soms gevoelige, dan weer hysterische zang van Jeditah van der Meulen wordt aangevuld door digitale beats, rauwe synthesizers van Joeri van Dongen en de scheurende gitaarklanken van Erik van Woudenberg. Electric AlleyCat laat zich inspireren door artiesten als Goldfrapp, Muse, Motor en Soulwax.

In het voorjaar van 2009 presenteerde de band zijn debuutalbum: ‘One Size Fits All’, waarna onder andere in Tivoli de finale van de Utrecht Popprijs gehaald werd. Ook was de band twee maal te gast op festivals in Hongarije, werd de competitie voor beste electro-act gewonnen in de ‘Best of Panama’ reeks en speelde de band onder andere live op 3FM. In 2010 gaf Electric AlleyCat onder andere een show op het bevrijdingsfestival Utrecht en werd er een compilatie van remixen door diverse producers uitgegeven door Wharf Records. De nieuwe ep ‘Strangers’ komt uit in augustus 2011.