Programma: StuD Zaal

There Goes Culture

theregoesculture

Culture is gone? Juist niet! There Goes Culture is juist een verrijking. De muziekstijl valt te omschrijven als alternatief poprock/punk met invloeden van o.a. Queens Of The Stone Age, U2 en de Foo Fighters.

TGC, een viermansformatie, uit Oosterhout (Nbr), is ontstaan in 2010 toen gitarist Marijn op zoek was naar bandleden. In het muzikaalhart van Oosterhout, cafe-OudBrabant, vond hij Thomas. Thomas die als singer/songwriter bezig was, voelde wel een klik met Marijn en zo was de basis gevormd. Op zoek naar een bassist (Koen) en een drummer (Miquel). TGC was compleet.

-3voor12-: “Bij opener ‘Karma Is A Bitch’ is het meteen duidelijk dat deze gasten ondanks hun leeftijd – zeventien en achttien jaar – wel vaker op een podium hebben gestaan. De band ziet er ook uit als een band, speelt catchy poppunk met vleugjes emo en rock ‘n roll. Er wordt goed gezongen door frontman Thomas de Graaf . De muziek roept aangename associaties met je ingebeelde Amerikaanse highschool-periode, met beerpong, football en cheerleaders en campussen vol van dit soort bandjes. U weet nog wel..”